Direktlänk till inlägg 25 september 2010
Igår så bakade jag pizza. Jag gjorde både "vanlig" pizza och pizzabröd pinnar med ostfyllning. Det vart jättegott.
RECEPT:
Ugn: 250 grader i mitten av ugnen 12-15 min
Två portionspizzor.
Deg:
1 dl fingervarmt vatten
1/2 msk olja
2 krm salt
2-2 1/2 dl mjöl
1/4 jäst
"Pålägg":
1 dl krossade tomater
Oregano
Skinka
+ valfritt "pålägg" (ananas, champinjoner o.s.v.)
HOW TO:
Deg:
Häll i det fingervarma vattnet i en bunke. Häll i oljan och saltet. Blanda
Smula i jästen. Blanda ordentligt så att jästen löser upp sig. Blanda sedan i mjölet, lite i taget.
Arbeta färdigt degen på ett väl mjölat bakbord. Låt degen jäsa i 10-15 min.
Tomatsås:
Blanda de krossade tomaterna med oregano.
Lägg på skinka, valfritt pålägg och sist ost.
Vi har bestämt oss för att börja blogga på varsin sida nu. Den här bloggen kommer finnas kvar eftersom det ändå finns mycket pyssel kvar som är synd att bara radera, men kommer inte uppdateras, i alla fall inte än på ett tag. Här är länkarna ti...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|