Direktlänk till inlägg 19 juli 2011
Jag, mamma, och min lillasyster bakade igår och det blev: Till vänster brytbröd i två olika former. Filmjölksbröd i mitten och havrekakor med citron som mamma och min lillasyster bakade.
Recept till havrekakor med citronsmak:
Ca.120 st.
Ingredienser:
500g. Smör
550g. Socker (6,6dl)
4 Äggulor
220g. Havregryn (5dl)
200g. Russin
600g Vetemjöl (10dl)
4tsk Bikarbonat
Skalet av en citron
Så här gör du:
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna, en i taget. Blanda i övriga ingredienser och rör till en ganska fast smet. Klicka ut (platta ut) kakorna på en smord plåt. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter. Ringla eventuellt lite smällt blockchoklad över kakorna.
Vi har bestämt oss för att börja blogga på varsin sida nu. Den här bloggen kommer finnas kvar eftersom det ändå finns mycket pyssel kvar som är synd att bara radera, men kommer inte uppdateras, i alla fall inte än på ett tag. Här är länkarna ti...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|